Actueel

Home

Kinderboekenweek 2023

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: ‘Bij mij thuis’. Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen. Deze diversiteit vieren we dit jaar en praten we over de verschillen en gelijkenissen. Hoe kan dat beter dan met boeken?

Kinderboekenweek 2023

Boekenplank van Sophie

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven heeft Sophie van der Pal, voorzitter van Jongerenraad Westland haar favoriete boeken gepresenteerd op de Boekenplank. Leze is voor haar niet eenvoudig, ze heeft dyslexie. Hoe heeft zij toch leesplezier ontwikkeld?
 

Lees het artikel

Betrokken Westlanders worden Taalmaatje

Bekende Westlanders uit politiek, bedrijfsleven, onderwijs en het maatschappelijke veld zijn opgeleid tot Taalmaatje. Zij gaan de komende tijd aan de slag om een ander te helpen met de Nederlandse taal.
 

Bekende Taalmaatjes

Vernieuwing van contract

Het contract om de komende vijf jaar de samenwerking voort te zetten, is getekend. Koepeldirecteur Henri Koele en Renske van Kooij, directeur Bibliotheek Westland, ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst voor de Bibliotheek op school bij alle PCPOW scholen in het Westland.

dBos op alle PCPOW scholen

100% BoekStart in Kinderopvang

Op 15 juni 2023 hebben alle kinderopvanglocaties hun handtekening gezet onder het Taalconvenant Jong, samen met de gemeente Westland, Stichting Lezen en Bibliotheek Westland. Hiermee geven ze aan dat de BoekStart in Kinderopvang voor 100% gedekt is. 

Lees hier het artikel

1000e Cursist Digisterker opgeleid

Digisterker wordt sinds 2016 gegeven in de bibliotheek. Deze gratis cursus over gebruik van DigiD helpt om digivaardig te worden. Ook wethouder Goudswaard vindt dit belangrijk. Reden te meer om de 1000e cursist in het zonnetje te zetten. Op 6 april was de feestelijke afsluiting.

Koploper in Nederland

Boekenplank van de Burgemeester

Op 16 juni 2023 was Burgemeester Arends te gast om zijn favoriete boeken te presenteren. Op een speciale boekenplank in Bibliotheek Naaldwijk staan zijn titels bij elkaar. Het was een feestelijke lancering in de podcast 'What the Bieb?' Bekijk zijn lijst en de podcast.

Lees het artikel