Hulp bij online Bibliotheek

Heb je een vraag over e-books of luisterboeken? Vind hier je antwoord.


E-books

Kan ik e-books lenen met mijn abonnement?

Ja, met een basis-, jeugd-, jongeren- en plusabonnement kun je gratis e-books lenen bij de online Bibliotheek. Hoeveel e-books je kunt lenen, hangt af van je abonnement. Zie hiervoor de actuele leenvoorwaarden op de website van de Online Bibliotheek.

Hoe werkt het?

Via de online Bibliotheek heb je toegang tot een ruim assortiment e-books. Literaire romans of thrillers, kinderboeken, non-fictie of po√ęzie, je kunt kiezen uit veel verschillende genres.

  • Leen tot 10 e-books tegelijk via de website van de online Bibliotheek (afhankelijk van je abonnement)
  • Lees op je smartphone, e-reader, pc of laptop
  • E-books blijven 3 weken op je boekenplank staan.

Wil je e-books lezen op je e-reader? Ga dan naar de online Bibliotheek en log in. Daarna kun je de gewenste e-books downloaden op je computer en overzetten op je e-reader.

Wil je e-books lezen op een tablet of smartphone? Download dan eerst de gratis app online Bibliotheek in de App Store of Google Play. Log in en kies de gewenste e-books door ze op je boekenplank te zetten. Je kunt daarna meteen beginnen met lezen.

Klik hier voor meer informatie over het downloaden van e-books

Waarom kan ik niet inloggen voor mijn kinderen?

Om in te loggen bij de Online Bibliotheek heeft ieder gezinslid een eigen mailadres nodig. E-mailadressen kun je wijzigen of toevoegen in Mijn Menu.

Wachtwoord vergeten? Klik hier om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

 

Waar vind ik online antwoord op mijn vraag?

Hulp nodig bij het lenen of lezen van e-books? Ga naar Hulp bij e-books op de website van de online Bibliotheek.   

Kan ik ook langskomen met mijn vraag?

Ja, je bent in de Bibliotheek ook welkom. We organiseren regelmatig digitale inloopspreekuren o.a. ook voor vragen over e-books, in de agenda kun je zien wanneer en op welke locatie.


Luisterboeken

Kan ik luisterboeken beluisteren met mijn abonnement?

Ja, met al onze abonnementen kun je gratis luisterboeken lenen bij de online Bibliotheek. Hoeveel luisterboeken je kunt lenen, hangt af van je abonnement. Zie hiervoor de actuele leenvoorwaarden op de website van de Online Bibliotheek.

Hoe werkt het?

Via de online Bibliotheek heb je toegang tot een ruim assortiment luisterboeken. Literaire romans of thrillers, kinderboeken of chicklits, je kunt kiezen uit veel verschillende genres.

  • Leen tot 10 luisterboeken tegelijk via de online Bibliotheek (afhankelijk van je abonnement)
  • Luister ze op je smartphone of tablet of op de computer
  • Luisterboeken blijven 3 weken op je boekenplank staan.

Wil je luisterboeken luisteren op de computer? Log in bij de online Bibliotheek en kies de gewenste luisterboeken door ze op je boekenplank te zetten. 

Wil je luisterboeken luisteren op je smartphone of tablet? Download dan eerst de gratis app online Bibliotheek in de App Store of Google Play. Log in en kies de gewenste luisterboeken door ze op je boekenplank te zetten. Je kunt daarna meteen beginnen met luisteren.

Waarom kan ik niet inloggen voor mijn kinderen?

Om in te loggen bij de Online Bibliotheek heeft ieder gezinslid een eigen mailadres nodig. E-mailadressen kun je wijzigen of toevoegen in Mijn Menu

Waarom doet de Luisterbieb app het niet?

In 2020 is de nieuwe app Online Bibliotheek gelanceerd waarmee je toegang hebt tot e-books en luisterboeken.

Wil je naar luisterboeken luisteren op een tablet of smartphone? Download dan eerst de gratis app Online Bibliotheek in de App Store of Google Play. Log in en kies de gewenste luisterboeken door ze op je boekenplank te zetten. Je kunt daarna meteen beginnen met luisteren.

Waar vind ik het antwoord op mijn vraag?

Als je hulp nodig hebt bij het lenen of luisteren van luisterboeken ga je naar de pagina Hulp bij luisterboeken van de online Bibliotheek.  

Kan ik ook langskomen met mijn vraag?

Ja, je bent in de Bibliotheek ook welkom. We organiseren regelmatig digitale inloopspreekuren waar je ook voor vragen over luisterboeken en e-books terecht kunt, in de agenda kun je zien wanneer en op welke locatie.Digitale bronnen

Welke digitale bronnen kan ik raadplegen bij de Bibliotheek?

In de Bibliotheek kun je verschillende digitale bronnen bekijken zoals de Consumentenbond, de Uittrekselbank en Theorie.nl. Bekijk hier het complete overzicht van de digitale bronnen, voor zowel jeugd/jongeren als volwassenen. Voor bibliotheekleden zijn sommige databanken gratis vanuit huis te gebruiken.

Kan ik dat vanaf huis?

Voor bibliotheekleden zijn Literom, Uittrekselbank en Jeugd Uittrekselbank gratis vanuit huis te gebruiken.