Hulp bij het abonnement

Alle informatie over jouw abonnement vind je bij de veelgestelde vragen hieronder.


Over je abonnement

Welke abonnementen zijn er?

Hoeveel materialen je mag lenen en onder welke voorwaarden, hangt af van het type abonnement dat je hebt. Kijk hier voor een compleet overzicht van de abonnementen.

Kan ik met mijn abonnement e-books en luisterboeken lenen?

Je kunt met een basis-, jeugd-, jongeren- en plusabonnement gratis e-books en luisterboeken lenen bij de Online Bibliotheek. Hoeveel e-books en luisterboeken je kunt lenen, hangt af van je abonnement. Zie hiervoor de actuele leenvoorwaarden op de website van de Online Bibliotheek.

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?

Bij het afsluiten van een abonnement ga je akkoord met de algemene voorwaarden van Bibliotheek Westland. Lees hier de algemene voorwaarden.

Wat doe ik als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

Verlies of diefstal van je lenerspas dien je direct te melden. Dit kan door in te loggen in Mijn Menu op de website of door het persoonlijk te melden bij de balie in de Bibliotheek. Je lenerspas wordt dan geblokkeerd waardoor misbruik van je pas voorkomen kan worden. Tot het moment van de aangifte van verlies of diefstal van de lenerspas ben je zelf aansprakelijk voor misbruik van de lenerspas door derden. In geval van verlies, diefstal of beschadiging van de lenerspas kun je een nieuwe pas aanvragen. Hier zijn kosten aan verbonden, zie de tarievenflyer.

Hoe geef ik een wijziging van adres of e-mail door?

Je huisadres of e-mailadres kun je zelf wijzigen door op de website in te loggen in Mijn Menu. Bij 'mijn gegevens' kun je je (e-mail)adres invullen of aanpassen. Je kunt apart aangeven of je per e-mail reserveringsberichten, inleverberichten en/of de digitale nieuwsbrief wilt ontvangen.

Wijzigingen van adres of e-mail kun je ook per mail doorgeven, bij de balie in de bibliotheek of telefonisch via 📞  0174 - 226404.

Let op: het kan voorkomen dat e-mailberichten in een spambox of een map met ongewenste e-mail binnenkomen. Bij een aantal e-mailproviders wordt deze spambox binnen een aantal dagen automatisch geleegd (bij Hotmail is dit bijvoorbeeld al na 10 dagen). Hierdoor kun je berichten mislopen. Voeg daarom de afzender van de berichten toe aan je contactpersonen om dit te voorkomen.

Kan ik overstappen op een ander abonnement?

Ja, je kunt altijd overstappen op een ander abonnement. Vraag bij de balie in de bibliotheek wat voor jou het beste abonnement is of klik hier voor een abonnement dat bij jou past. Het verschil in contributie wordt met je verrekend.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Bij opzegging van het abonnement in het eerste jaar kan geen restitutie verleend worden. Na het eerste jaar is de wettelijke opzegtermijn één maand. Indien gewenst wordt restitutie verleend na verrekening van eventuele openstaande bedragen. Bedragen onder €2,- worden niet teruggestort.

Het lidmaatschap kun je opzeggen bij een medewerker aan de balie of stuur een bericht naar de klantenservice.

Je kunt je lenerspas nog gebruiken tot de vervaldatum van je lidmaatschap. Het lidmaatschap kan alleen worden beëindigd als alle geleende materialen zijn ingeleverd en er geen openstaande posten op de pas staan.

Ook als je geen lid meer bent, blijf je van harte welkom. We raden je aan om de lenerspas te bewaren. Als je weer lid wilt worden, kunnen we je lenerspas eenvoudig weer activeren. 


Nog geen lid?

Welke abonnementen zijn er?

We hebben verschillende abonnementen, gebaseerd op de mate van gebruik en de service die je wenst. Kijk voor een compleet overzicht van de abonnementen, leenvoorwaarden en tarieven op de abonnementen pagina

Is er een specifiek abonnement voor 65-plussers?

Nee, dat is er niet.

Kan ik online lid worden?

Ja, dat kan. Bekijk de abonnementen pagina en bepaal welk abonnement je wilt afsluiten. Je kunt gelijk gebruik maken van je abonnement. 

Natuurlijk kun je ook persoonlijk een lidmaatschap afsluiten in een van onze vestigingen. De medewerkers bij de balie helpen je graag en kunnen je adviseren over welk abonnement het meest geschikt is.

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lid te worden?

Iedereen is van harte welkom in de Bibliotheek, ook zonder lidmaatschap. Je kunt studeren, gebruikmaken van de computers en de gratis wifi, printen en kopiëren, kranten en tijdschriften lezen, gebruikmaken van de collectie en andere mensen ontmoeten. Kijk per vestiging welke faciliteiten beschikbaar zijn.

Als je boeken of andere materialen mee naar huis wilt nemen, dan is een lidmaatschap wel noodzakelijk. Bekijk dan onze leenvoorwaarden en tarieven op de abonnementenpagina. 

Kan ik de Bibliotheek cadeau doen?

Ja dat kan! Een cadeaubon is verkrijgbaar in alle vestigingen van de Bibliotheek Westland.