Video

Resultaat 1 - 10 (van 38)

 • Tel mee met Taal Bekijk details

  Begin oktober was de afsluiting van het project Tel mee met Taal en werd de collectie anderstalige kinderboeken gelanceerd.

  Bekijk details van Tel mee met Taal

 • Bieb in Debat: eenzaamheid Bekijk details

  Voorafgaand aan WestlandOntmoet gaat Bieb in Debat deze keer over eenzaamheid.

  Bekijk details van Bieb in Debat: eenzaamheid

 • Week van de Alfabetisering Bekijk details

  Tijdens de Week van de Alfabetisering van 9 t/m 15 september organiseerde Bibliotheek Westland verschilleden activiteiten. Bekijk het overzicht dat de Video Journaal Groep maakte.

  Bekijk details van Week van de Alfabetisering

 • Bekende Westlanders worden taalmaatje Bekijk details

  Tijdens de Week van de Alfabetisering werden bekende en betrokken Westlanders opgeleid tot Taalmaatje. Onder andere burgemeester Arends zet zich komende tijd in om samen met een taalvrager aan de slag te gaan om Nederlands te spreken. Stichting lezen en Schrijven verzorgde de training en directeur Anne Rube van Probiblio, serviceorganisatie voor bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland reikte certificaten uit. Het project wordt landelijk opgepakt door andere bibliotheken.

  Bekijk details van Bekende Westlanders worden taalmaatje

 • Lezing Brexit Bekijk details

  Europadeskundige Walter Pfeil verzorgde op 5 maart een lezing over de gevolgen van de Brexit en het Europese parlement in Bibliotheek Monster.

  Bekijk details van Lezing Brexit

 • Lezing het brein door Jan van der Zwan Bekijk details

  Psycholoog Jan van der Zwan was te gast in Bibliotheek De Lier en verzorgde een lezing over het brein. In verschillende workshops zal hij komende tijd verder ingaan op het babybrein, het kinderbrein, het puberbrein en het ouderenbrein.

  Bekijk details van Lezing het brein door Jan van der Zwan

 • De Vloer op! bij de bieb Bekijk details

  Eerste editie van de vloer op bij de bieb! met optredens van zang en muziek.

  Bekijk details van De Vloer op! bij de bieb

 • Taal van Smaak kookboek Bekijk details

  Bibliotheek Westland heet samen met Taalhuis Westland een uniek kookboek gelanceerd: De Taal van Smaak! Op 28 november nam wethouder Piet Vreugdenhil het eerst exemplaar in ontvangst. het kookboek bevat gerechten uit de internationale keuken en is samengesteld door taalvragers en hun taalmaatjes. Het kookboek is te koop bij alle bibliotheken en kost € 5,-.

  Bekijk details van Taal van Smaak kookboek

 • Maarten van Rossem in Bibliotheek De Lier Bekijk details

  Op 18 oktober (tijdens de maand van de geschiedenis) was Maarten van Rossem te gast in Bibliotheek De Lier. Hij verzorgde een vlammend betoog over opstand.

  Bekijk details van Maarten van Rossem in Bibliotheek De Lier

 • Nationale Voorleesdagen Bekijk details

  Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat het boek 'Ssst .... de tijger slaapt' centraal. Ook tijdens de BoekStart ochtenden wordt het prentenboek van het jaar voorgelezen.

  Bekijk details van Nationale Voorleesdagen