Senioren
Bibliotheek Westland biedt een uitgebreide collectie speciaal gericht op ouderen. De service 'Boek aan huis' is geschikt voor mensen die niet zelf in staat zijn naar de bibliotheek te komen. Er zijn wisselende collecties voor verzorgingstehuizen en het programma ´Verhalen rond de tafel' wordt door vrijwilligers uitgevoerd.
Boek aan huis: de bibliotheek komt naar je toe!

Voor wie is het?
Boek aan huis is voor iedereen die vanwege ziekte, hoge leeftijd of een beperking niet zelf naar de bibliotheek kan komen. De boeken worden door vrijwilligers aan huis gebracht. Deze dienst is voor alle inwoners van de gemeente Westland.
Hoe werkt het?
Als je belangstelling hebt, komt een vrijwilliger van de bibliotheek bij je aan huis om kennis te maken. Je kunt aangeven waar jouw interesse ligt en wat je graag wilt lezen. Samen spreek je af hoe vaak de vrijwilliger langs komt, meestal is dit eens in de 4 weken.
Wat kost het?
De Boek aan huis dienst kost niets extra, je betaalt alleen het bibliotheekabonnement.
Voor inlichtingen en aanmelden kun je contact opnemen met de bibliotheek in jouw eigen woonkern.
Bibliotheek De Lier 0174-520663
Bibliotheek Monster 0174-242102
Bibliotheek Naaldwijk 0174-626679
Bibliotheek 's-Gravenzande 0174-415276
Bibliotheek Wateringen 0174-293863
Voor de overige kernen of andere vragen bel je met Klantenservice: 0174-226404.
Verhalen rond de Tafel

Als zelf lezen niet meer lukt
Veel senioren genieten erg van het lezen van verhalen. Maar als lezen lastig wordt, bijvoorbeeld door slechtziendheid, moeite met vasthouden van boeken of mentale achteruitgang dan is voorlezen een goed alternatief.
Zorginstellingen
Door ons project “Verhalen rond de Tafel” in zorginstellingen kan iedereen van verhalen blijven genieten. Een vrijwilliger bereidt een verhaal voor en komt 1 of 2x per maand naar de zorginstelling in het Westland om aan kleine groepjes bewoners of mensen van de dagopvang voor te lezen.
Ontspanning, plezier beleven aan een verhaal, genieten van de sfeer, gesprekken en contact met medebewoners, familieleden en verzorgenden, daar gaat het om bij deze activiteit. Voorlezen kan een middel zijn om met elkaar in gesprek te komen. De luisteraars worden gestimuleerd om actief mee te praten en herinneringen en ervaringen te delen naar aanleiding van het verhaal, de column of het gedicht wat is voorgelezen.
Geheugenbieb
Vrijwilligers voeren deze activiteit uit. De materialen uit de collectie van de Geheugenbieb kunnen worden gebruikt.
Momenteel wordt in 6 zorginstellingen op diverse afdelingen voorgelezen. We breiden dit graag uit naar meerdere instellingen.
Voor meer informatie of aanmelding voor deze activiteit, stuur een email naar mstruijk@bibliotheekwestland.nl