BoekStart in de kinderopvang

Onderwijs

Inspiratie, suggesties en ideeën voor professionals in kinderopvang

Boekstart Pro

De website voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met Boekstart. Bibliotheek en pedagogisch medewerkers werken samen aan een inspirerende leesomgeving in de kinderopvang. 

Meer informatie over BoekStart Pro

Nationale Voorleesdagen

Het boek ‘Help!, een verrassing!’ van Miriam Bos staat centraal bij de Nationale Voorleesdagen 2024.
Iedere locatie ontvangt in het najaar 1 exemplaar van het boek.
 

Informatie Nationale Voorleesdagen

Verhalen in alle talen

Wil jij een verhaal in je favoriete taal horen? Op de website vind je audioversies van boeken in verschillende talen. Leen het prentenboek bij de bieb en laat kinderen naar het verhaal luisteren in hun eigen taal. 

Bekijk Prentenboeken in alle talen

Boekentips

Op Boekstart.nl vind je de laatste nieuwe titels voor baby’s, peuters en kleuters. Ook is hier het online magazine Boekstart voor jou! te vinden boordevol tips voor ouders, ook leuk voor pedagogisch medewerkers. 

Bekijk de website met boekentips

Thematas

Met je groep aan het werk volgens een thema? Bestel een thematas met daarin 5 prentenboeken en in een aantal tassen bijpassende materialen. Drie weken voor aanvang aanvragen bij Marga Moerman. 

Bekijk hier welke thema's er zijn

Boekideeën

Boekidee helpt bij het interactief voorlezen. Met tips over hoe je het boek introduceert, vragen die je kan stellen en welke verwerkingen bij het boek passen voor baby’s, dreumesen en peuters.

Bekijk boekideeën om voor te lezen

Taaltas

Tas met 3 prentenboeken in een andere taal, met daarbij, indien beschikbaar de Nederlandse versie. De tas kan worden uitgeleend aan ouders. Beschikbare talen: Arabisch, Pools, Tigrinya en Turks

Bekijk hier de taaltassen

Vertelplaten

Leen vertelplaten voor de kamishibai. Via onderstaande link te reserveren met bibliotheekpas inclusief het boek waarop de platen zijn gebaseerd. Ophalen in een vestiging naar keuze.

Bekijk hier de vertelplaten

Digitale voorleestas

Digitale Voorleestassen zijn werkbladen met links naar digitale prentenboeken of filmpjes van prentenboeken. Ook met doe-, zing-, speel- en praatsuggesties. Te gebruiken door de groep of voor ouders. 

Bekijk de voorleestas