Gastlenen

Boeken, luisterboeken of dvd's lenen bij een andere bibliotheek? Bijvoorbeeld in de plaats waar u werkt, studeert of sport? Het kan met gastlenen.
Voor de prijs van één bibliotheekabonnement leent u bij verschillende bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland met uw ledenpas van Bibliotheek Westland. De geleende materialen kunt u weer inleveren in uw eigen bibliotheek of in één van de samenwerkende bibliotheken.

Klik hier voor het overzicht van de deelnemende bibliotheken.

 

De spelregels van het gastlenen

 

  • Controleer of de bibliotheek waar u wilt gaan lenen al meedoet met gastlenen.
  • De materialen die u leent in een andere bibliotheek, tellen bij het maximum van 10 materialen dat u mag lenen binnen het abonnement van onze bibliotheek.
  • Via 'mijn menu' op de computer of via de Wise app kunt u zien waar welke boeken geleend zijn.
  • De geleende materialen kunnen zowel bij de eigen als bij de andere bibliotheek teruggebracht worden.
  • Te laat met inleveren? De hoogte van de boete wordt bepaald volgens de voorwaarden van de bibliotheek waar u de materialen inlevert. De informatie is meestal op de website van de bibliotheek te vinden.
  • Waar betaalt u de boete? De boete betaalt u bij de bibliotheek waar u de boeken inlevert.
  • Bij het lenen van materialen uit een andere bibliotheek geldt het reglement van die bibliotheek. Hierin staat bijvoorbeeld de periode dat u iets leent en verlengmogelijkheden etc. Dit is te vinden op de website van de bibliotheek waar u materialen leent.
  • Werkt uw lenerspas van Bibliotheek Westland niet bij de zelfservice van de andere bibliotheek in Noord- of Zuid-Holland? Dan kunt u in de andere bibliotheek naar de klantenservice gaan en vragen of de materialen op uw pas kunnen worden gezet.

Gastleenabonnement

Wilt u in een bibliotheek lenen met een andere uitleensysteem dan de genoemde bibliotheken bijvoorbeeld bibliotheek Den Haag, Delft of Rotterdam en in de rest van Nederland? Vraag dan bij een van de informatiebalies bij die bibliotheek, op vertoon van uw geldige ledenpas van Bibliotheek Westland, een 'Gastleenabonnement' aan.  

De geldigheidsduur van dit tweede bibliotheekabonnement is gelijk aan uw lidmaatschap bij Bibliotheek Westland.