Gastlenen

Boeken, luisterboeken of dvd's lenen bij een andere bibliotheek? Bijvoorbeeld in de plaats waar je werkt, studeert of sport? Het kan met gastlenen.
Voor de prijs van één bibliotheekabonnement leen je bij verschillende bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland met je ledenpas van Bibliotheek Westland. De geleende materialen moet je weer inleveren in de bibliotheek waar je het geleend hebt.

Klik hier voor het overzicht van de deelnemende bibliotheken.

 

De spelregels van het gastlenen

 

  • Controleer of de bibliotheek waar je wilt gaan lenen al meedoet met gastlenen.
  • De materialen die je leent in een andere bibliotheek, tellen bij het maximum van 10 materialen dat je mag lenen binnen het abonnement van onze bibliotheek.
  • Via 'mijn menu' op de computer of via de Wise app kunt u zien waar welke boeken geleend zijn.
  • De geleende materialen worden teruggebracht bij de bibliotheek waar je het geleend hebt.
  • Te laat met inleveren? De hoogte van de boete wordt bepaald volgens de voorwaarden van de bibliotheek waar je de materialen inlevert. De informatie is meestal op de website van de bibliotheek te vinden.
  • Waar betaal je het te-laat geld? Dit betaal je bij de bibliotheek waar je de boeken inlevert.
  • Bij het lenen van materialen uit een andere bibliotheek geldt het reglement van die bibliotheek. Hierin staat bijvoorbeeld de periode dat je iets leent en verlengmogelijkheden etc. Dit is te vinden op de website van de bibliotheek waar je materialen leent.
  • Werkt je lenerspas van Bibliotheek Westland niet bij de zelfservice van de andere bibliotheek in Noord- of Zuid-Holland? Dan kun je in de andere bibliotheek naar de klantenservice gaan en vragen of de materialen op je pas kunnen worden gezet.

Gastleenabonnement

Wil je in een bibliotheek lenen met een andere uitleensysteem dan de genoemde bibliotheken bijvoorbeeld bibliotheek Den Haag, Delft of Rotterdam en in de rest van Nederland? Vraag dan bij een van de informatiebalies bij die bibliotheek, op vertoon van je geldige ledenpas van Bibliotheek Westland, een 'Gastleenabonnement' aan.  

De geldigheidsduur van dit tweede bibliotheekabonnement is gelijk aan je lidmaatschap bij Bibliotheek Westland.