Podium Westland zaterdag 2 september 2017

Vanaf 12.00 uur tot 18.00 uur is er weer van alles te zien, te doen en te beleven in en rond Bibliotheek Naaldwijk en in het centrum van Naaldwijk.

Doen, kijken, uitproberen, horen, ontdekken, luisteren, lachen… alles komt aan bod in Bibliotheek Naaldwijk. Kom mee lachen en genieten van de heerlijk eigenwijze familievoorstelling Broemmm! Bouw je eigen huisje in de workshop Bewegende gebouwen of doe mee met Handlettering en ontdek de woordkunstenaar in jezelf. Maak kennis met onze eigen Westlandse schrijvers en luister naar hun verhalen en gedichten bij Schrijvers tussen de Kassen. Op het buitenpodium kun je genieten van alles wat danst en zingt.
Dit en meer staat je te wachten. Doe mee of kijk gewoon je ogen uit!

• BROEMMM! - Ellen Smets Theater

Autootje Broem wil alles zelf doen. Broem wil zelf rijden. Dat kan ze, echt waar. Kijk daar gaat ze al. Ze vliegt door de bocht als een speer. Zie haar racen, heen en weer. Met gierende banden, daar komt ze aan. Broem Broemmmm... en pang. Ai. Een lekke band, daar staat ze aan de kant. Wat nu? Daar is Baasje Deus om haar te helpen. Timmer, schroef schroef, timmer, zaag. Gelukkig, Broem is weer heel. En Brrooeemmmm, daar gaat ze alweer...
    Broemmm is een beeldende voorstelling vol avontuur waarin eigenwijze peuter- en kleuterdriften op humoristische wijze verbeeld worden. Door het interactieve karakter van de voorstelling voelen de kinderen zich onmiddellijk betrokken en beleven ze samen met autootje Broemmm en haar baasje Deus de spannendste avonturen.

- leeftijd: familievoorstelling, vanaf 2 jaar
    - aanvangstijd: 12.00 uur en 15.00 uur
    - duur: 45 minuten
    - locatie: Bibliotheek Naaldwijk- Jeugdafdeling

• Dans & Zang BuitenPodium

12.00 - 13.00 : Dance for you (Optreden en workshop)
    13.05 - 13.15 : 40 forever
    13.20 - 14.00 : Myosotis (Workshop Linedance)
    14.05 – 15.05 : Dance Innovation ( Optreden en workshop)
    15.15 – 15.30 : Liora Twirl (Optreden)
    15.35 - 15.50 : DIS Naaldwijk (Optreden)
    15.55 - 16.35 : Musicalklas Flora College
    16.40 - 17.30 : Koperen Kees (Workshop Theater)
    17.40 – 18.00 : Flowersound (Optreden)

- leeftijd: alle leeftijden
    - duur: 13.00 – 18.00, kijk op de site voor de aanvangstijden en actuele programmering

• Maak je eigen Tekstbord met Gert Jan van der Kooij

Wegens succes geprolongeerd! Gert Jan Van der Kooij heeft een passie voor letters en typografie. In slechts minuten tovert hij zo een prachtige titel of tekst tevoorschijn. Samen met hem maak je van je lievelingspreuk of gezegde een klein kunstwerkje.
    Papier, hout, schrijfgerei en allerlei voorbeelden liggen voor je klaar.

- leeftijd: jong en oud, vanaf 6 jaar
    - duur: 12.00- 17.00 uur

• Elfje tegen Glas

Wat is er nou Westlandser dan een gedicht op glas. Maak hier jouw eigen mini verhaal
    in ELF woorden! En echt waar,…iedereen blijkt het te kunnen en is reuze trots.

- duur: 12.00 – 17.00 uur

• Bewegende gebouwen workshop

Bewegende gebouwen: Bouw je eigen wereld met kleine gebouwen van karton en andere materialen en gebruik LittleBits (een magnetisch circuit systeem) om je gebouwen tot leven te brengen!
    Wees verzekerd van een plekje en meld je van te voren aan via onderstaande knop

- leeftijd: 6+
    - aanvangstijd: 12.00 uur en 15.00 uur
    - duur: 2 uur

• Virtual Reality Tour Laaggeletterdheid

Ervaar zelf op een bijzondere manier hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven.
    Zet de VR (virtual reality) bril op en probeer de verschillende opdrachten tot een goed einde te brengen. Dat zal nog niet meevallen, verklappen we alvast!

- aanvangstijd: 12.00 -17.30 uur

Robotje Bij Wedstrijd – De digitale cavia race

Wie kan ons schattige Robotje zo programmeren dat hij het eerste aan de finish is?
- leeftijd: 3+
- duur : 12.00 – 17.30

Boekstart/Speel-o-theek

Kom meespelen met de mooiste en leukste materialen van de Speelotheek en meeluisteren naar de mooiste verhalen uit onze prentenboeken, maak vervolgens je eigen kleine knutselkunstwerkje van Broemmm!

- leeftijd: 1+
- aanvangstijd: Voorlezen 13.30, 14.30 en 16.00. Knutselen doorlopend

Schrijvers tussen de kassen

Ontmoet onze Westlandse schrijvers, maak kennis met de vereniging en luister naar de voordrachten van eigen werk.

-duur: 12.00-17.00 uur
-voordrachten eigen werk: 13.30-13.45 & 14.30–14.45 & 16.30-16.45