Pleuntje leest voor de NS Publieksprijs

Verslag Pleuntje: De Heilige Rita - Tommy Wieringa

Het tweede boek dat ik las voor de NS Publieksprijs is De Heilige
Rita van Tommy Wieringa.
Helaas was Tommy zelf niet aanwezig bij de bekendmaking van de nominaties, maar hij had wel een leuk filmpje gestuurd. Tenminste... dat denk ik, want het zag er erg leuk uit. Jammer genoeg werkte het geluid niet, dus we zagen Tommy en zijn kinderen in het gras staan en wat bewegen. Volgens de organisatie riepen de kinderen op om op het boek van hun vader te stemmen omdat dat het beste boek was.

Dat wil ik, als ambassadeur van de NS Publieksprijs, natuurlijk ook graag zelf beoordelen. Naast het boek, kregen we allemaal ook een kaartje waarop stond dat Tommy dit boek geschreven heeft en dat we allemaal een exemplaar kregen. Het blijft leuk, gesigneerde boeken (of een insteekkaartje).

Verslag Pleuntje: Nazomer - Esther Verhoef

Stralend in een knal rood shirt met zwarte broek, neemt Esther Verhoef op 24 oktober de nominatie van Nazomer voor de NS Publieksprijs in ontvangst in Utrecht. En wat was ik blij met deze nominatie, want dit boek vond ik goed!
Naar haar bezoek aan onze tafel keek ik echt uit. En wat was het leuk. Esther nam voor iedereen de tijd om haar boek persoonlijk te signeren, met naam. Met iedereen ging ze op de foto en ze hielp met het maken van selfies. Erg grappig. Naast dit alles was er ook nog tijd om vragen te stellen en te luisteren naar haar verhaal over Sara zien en de pop die haar kinderen niet hadden gemaakt.
Voor mij was dit de leukste date van de avond.

Ga met Pleuntje in gesprek over de boeken

Pleuntje is elke dinsdagmiddag en donderdagmiddag in Bibliotheek Naaldwijk. Ze heeft tips en ideeën over de genomineerde boeken.

Verslag van Pleuntje: Dagboek van een getuige - Astrid Holleeder

Als ambassadeur van de NS Publieksprijs las ik de afgelopen dagen het boek “Dagboek van een getuige” van Astrid Holleeder. Het boek kreeg ik vorige week tijdens de installatie van de Leesclub. Astrid Holleeder was zelf, om redenen die je nog meer gaat begrijpen als je het boek leest, niet aanwezig bij de bekendmaking. Wel was er een filmpje gemaakt waarin René Fokker, die Astrid speelt in het toneelstuk Judas, de nominatie in ontvangst neemt. René vertelt dat het zelfs te gevaarlijk is om een filmpje te maken met Astrid zelf, maar dat ze erg blij is met de nominatie.

En wat voor ons, als leesclubleden, een leuke verrassing is, is dat Astrid het boekwel heeft gesigneerd.

Verslag Pleuntje: Zolang er leven is - Hendrik Groen

Hendrik Groen zelf was er niet, tijdens het bekend maken van de genomineerde boeken voor de NS Publieksprijs 2018. De naam van de schrijver is een pseudoniem en de werkelijke auteur (Peter de Smet) wil geen publiciteit. Dus ook hier was de uitgever aanwezig om de nominatie in ontvangst te nemen voor het boek Zolang er leven is.  De uitgever neemt de nominatie in ontvangst.

Echt een feestje!

Pleuntje Hijman, leesmedia coach van Bibliotheek Westland zit dit jaar in de jury van de NS Publieksprijs. "Het is echt een feestje dat ik hieraan mee mag doen!", aldus Pleuntje.

Verslag van Pleuntje: Stromboli - Saskia Noort

Saskia was een van de genomineerde auteurs doe aanwezig was op de avond waarop de genomineerde titels voor de NS Publieksprijs bekend werden gemaakt. Gestoken in een knalgeel pak en vergezeld door haar hondje Lola nam ze de nominatie in ontvangst. Ze is er erg blij mee, want het is haar eerste roman en die is meteen al genomineerd voor de NS Publieksprijs.

Noort maakte een rondje langs de tafels met de net geïnstalleerde leesclubleden. Iedere tafel een kwartiertje. Dus genoeg tijd om even kennis te maken en boeken te signeren. Grappig detail: op de avond zelf noemde Kluun nog expliciet “mijn collega Kluun” bij de vraag van wie ze haar laatste boek cadeau had gekregen en welk boek dat was. Want dat leek ons ondoenlijk, een schrijver een boek cadeau doen. Het boek had kennelijk minder indruk gemaakt dan Kluun, want de titel wist ze niet meer. Wel dat het een Engelstalig boek was. Inmiddels is Kluun haar vriend, las ik gisteren in diverse media. Leuk!
Maar goed, over tot de orde van de dag. Want ook dit boek moet beoordeeld worden.

Op de foto met Esther Verhoef

Handtekening van Griet op de Beeck gescoord!