Worden wat je wil is het thema dit jaar. Heel veel verschillende beroepen kun je deze week gratis uitproberen of onderzoeken.

Op woensdagmiddag 6 oktober in Bibliotheek De Lier maak je kennis met de volgende beroepen:
schrijver, voetbaltrainer, hydroloog.

Op woensdagmiddag 13 oktober in Bibliotheek 's-Gravenzande maak je kennis met het beroep van: schrijver, hondentrimmer, brandweerman, verpleegkundige.

Met speciale aandacht voor de twee fantastische schrijvers die van alles komen vertellen over hun boeken en hoe het is om schrijver te zijn.

Ontmoet Pieter Koolwijk

Ontmoet Gouden Griffel winnaar schrijver Pieter Koolwijk op woensdag 6 oktober in Bibliotheek De Lier van 13.30 - 14.30 uur.

Pieter Koolwijk begon met het boek Vlo en Stiekel, schreef daarna Ben's Boot en kwam in 2019 met het boek Gozert. Een dolkomisch boek over Ties en zijn denkbeeldige vriend Gozert. Hij won daarmee een  Zilveren griffel . Luna is het vervolg daarop. Kom luisteren naar deze schrijver. Je verveelt je geen minuut.

Meer weten over verpleegkundige op de IC?

Ontmoet IC-verpleegkundige Irma Couprie op woensdag 13 oktober in Bibliotheek 's-Gravenzande 14.45 - 15.45 uur.

Hoe ziet een werkdag eruit van een Verpleegkundige op de IC (intensive care)? Irma Couprie komt vertellen wat voor werk een verpleegkundige op de IC doet. Het is de afdeling waar de mensen erg ziek zijn en speciale zorg nodig hebben. Waarom heeft zij voor dit beroep gekozen en wat vindt zij het allerleukste eraan? Je komt er achter tijdens deze workshop.

Lopend Kunstwerk "HELEMAAL GOUD"

In De Lier en ‘s-Gravenzande werk jij mee aan een bijzonder kunstwerk. Wat is je droom, wat wil je later worden, waar ben je goed in? Zo ontstaat een mooi overzicht van waar we in het Westland trots op kunnen zijn: de talentvolle GOUDEN jeugd.

Schuif gezellig de hele middag aan!

Ontmoet Simon van der Geest

Wij zijn zeer trots op het bezoek van Simon van der Geest tijdens de Kinderboekenweek op woensdag 13 oktober in Bibliotheek
's-Gravenzande van 13.30 - 14.30 uur.

Zijn meest recente boek Het Werkstuk of hoe ik verdween in de jungle scoort hoge ogen bij de kinderen uit de bovenbouw. Simon heeft al veel prijzen op zijn naam staan. Voor Dissus en Spinder kreeg hij beide een Gouden Griffel en voor Het Werkstuk een zilveren. Buiten schrijver is Simon ook dramadocent en schrijft hij theaterstukken. Kom luisteren naar zijn verhalen. Echt de moeite waard. Ook als je nog nooit iets van hem hebt gelezen...je zult zien, je gaat met een boek naar huis.

Maak kennis met Voetbaltrainer Cor

Ontmoet voetbaltrainer Cor op woensdag 6 oktober in Bibliotheek De Lier van 14.45 - 15.45 uur.

Maak kennis met het werk van een Voetbaltrainer.
Voor iedereen met groene knieën. Jij bent op het veld niet te houwen. Een kunstenaar met een voetbal. En wat vind je het leuk om ander voetballers jouw tricks en tips te laten zien en leren. Nu al heb je een goed idee over hoe een team moet samenwerken tot het beste resultaat! Kampioen worden. Voetbaltrainer Cor trainde profclubs in de USA . Dus als jij interesse hebt en wel eens wil weten hoe het leven van een echt goeie voetbaltrainer eruit ziet, geef je dan op. En wij beloven je dat je niet lang stil hoeft te zitten.

Geef je hier op voor de brandweer

Ontmoet brandweerman Barrow Weeland op woensdag 13 oktober in Bibliotheek 's-Gravenzande 14.45-15.45 uur.

Ben jij zo’n type die niet schrikt van een beetje spanning, die niet wegrent als het spannend wordt? En kan je goed luisteren ? Kan je mensen troosten als ze zijn geschrokken van zoiets als een brand? Wat doe je eigenlijk als er geen brand is? En wat als het er wél is? Wat is brandveilig leven? Kom dan luisteren en kijken en doen naar het verhaal van Barrow Weeland, brandweerman in hart en nieren. Hij vertelt je wat er zo leuk en interessant is aan het beroep Brandweerman. Wie weet wordt dit later jouw droombaan! Altijd handig om te weten toch?

Geef je hier op voor de hondentrimmer

Ontmoet honden- en kattentrimster Shealynn op woensdag 13 oktober in Bibliotheek 's-Gravenzande 16.00-17.00 uur.

Jij bent echt een soort dierenknuffelaar van de bovenste plank. Geen kat of hond is veilig voor jouw liefde. Je vind ze allemaal geweldig! En je weet ook hoe je met dieren om moet gaan. Hoe je ze een veilig gevoel geeft.
Honden en kattentrimster Shealynn neemt haar prachtige Zwitserse herdershond mee om je te laten zien en voelen hoe leuk het is om de vacht te verzorgen van poezen en honden en wie weet ook nog andere dieren. Ze vertelt wat je in je moet hebben om een goede “kapper” te worden. Hoe je omgaat met bange of zelfs valse dieren. Kortom, echt iets voor jou. Geef je snel op want ook voor deze workshop geldt: Vol is Vol.

Wat doet een Hydroloog?

Ontmoet een hydroloog op woensdag 6 oktober in Bibliotheek De Lier van 16.00-17.00 uur.

Heb jij een groot hart voor de natuur? Wil je graag weten hoe het zit met de natuur en de invloed van water en hoe alles met elkaar te maken heeft? Kom dan naar onze hydroloog en vraag hem alles wat je zou willen weten. En dat is genoeg voor een heel uur denken wij. Bovendien ga je zelf ook onderzoek doen. Hoe leuk is dat?