#Leestips

#LEESTIPS

Papa gaat over de tong - Carlijn Willemstijn

#Leestip:
Papa gaat over de tong - Carlijn Willemstijn

"Het laatste jaar heb ik gewerkt aan een boek over mijn vader die tongkanker en mondbodemkanker heeft overleefd. Kanker waar je niet zo vaak over hoort. 
Ik heb dit boek ècht vooral geschreven voor mijn vader zijn lotgenoten met Tongkanker die snakken naar overlevingsverhalen van anderen.

Want Papa gaat nog steeds over de tong.
Hij leeft nog.
Het kán!"

 

Het Rosie Project - Graeme Simsion

#Leestip van Diana:
Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina's tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven:...

Geheimen van het wilde woud

#Leestip van Marjolijn:
Ridder Tiuri en zijn vriend Piak gaan op zoek naar ridder Ristridin, want hij is nooit teruggekeerd in zijn kasteel. Er worden vreemde verhalen verteld over het Wilde Woud: van ruwe rovers en bosgeesten, van doodlopende dwaalwegen en ruïnes, en van mysterieuze Mannen in het Groen... ( 9-12 jaar).

Neurie als je de woorden niet kent- Bianca Marais

#Leestip van Louise:
Neurie als je de woorden niet kent van Bianca Marais. Een aangrijpend verhaal van Robin, een jong, blank meisje dat opgroeit in Johannesburg tijdens de Apartheid en haar donkere verzorgster Beauty die in onzekerheid is over haar dochter. Een prachtig boek, beschikbaar als e-book.

Cinder - Marissa Meyer

#Leestip van Karin:
Cinder' is een science fiction verhaal dat zich afspeelt in de toekomst in de stad Nieuw-Beijing. De wereld ziet er anders uit en naast mensen zijn ook robots en cyborgs normaal in het straatbeeld. Een moderne versie van het sprookje 'Assepoester'. Dat er ook een pandemie heerst waar een medicijn voor gevonden moet worden, maakt het boek dan ineens wel heel actueel. Cinder is het eerste deel van de serie 'De Lunar chronicles' die allen als e-book te lezen zijn 

De Bekeerlinge - Stefan Hertmans

#Leestip van Elly:
Een mooi verhaal over een verboden liefde tussen het christelijke meisje Vigdis en de joodse David. Vigdis is hartstochtelijk verliefd en loopt van huis weg om bij David te kunnen zijn. De vader van Vigdis achtervolgt haar om haar terug te halen. Het verhaal speelt zich af in de 11e eeuw in Frankrijk, in een tijd van godsdienstoorlogen. Een prachtig verhaal in mooie taal in heel andere tijden.
Als e-book én als luisterboek én in Lezen voor de Lijst.

Escape room - Maren Stoffels

#Leestip van Carla:
Vier vrienden geven zich op voor een Escape Room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan? Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie?
 Vanaf ca. 15 jaar. Deze en andere titels van Maren Stoffels zijn beschikbaar als e-book en als luisterboek.

Zwaar verliefd - Chantal van Gastel

#Leestip van Karin:
Chantal van Gastel schrijft chicklits, heerlijke luchtige romans die spelen in onze tijd en met jonge eigentijdse mensen in de hoofdrol. 'Zwaar verliefd' is ontspannen om te lezen, en als je de smaak te pakken hebt: er zijn nog 2 delen die over Isa en haar vriendinnen gaan. Dit boek is inmiddels verfilmd en van het 2e boek is de speelfilm in de maak

Dit is alles - Aidan Chambers

#Leestip van Elly:
Het hoofkussenboek van Cordelia Kenn”. Cordelia is 20 jaar en zwanger van een dochtertje. Aan haar vertelt ze hoe ze haar jeugd voelde en beleefde. Openhartig beschrijft Cordelia gevoelens, relaties en de boeken die ze leest. Een mooi boek voor #YoungAdult.

Ik weet waar je woont- Unni Lindel

#Leestip van Paula:
Wanneer hoofdinspecteur Marian Dahle de opdracht krijgt een cold case te openen, ziet ze dat eigenlijk niet zitten. Ze neemt de zaak uiteindelijk toch aan, zonder te vertellen dat ze teveel drinkt en pijnstillers slikt na een traumatisch voorval op het werk. Ze speurt naar nieuwe informatie over de verdwijning van de zes jaar oude Thona uit een volkstuin in Oslo, ruim vijftien jaar geleden. Dan wordt een jongeman uit diezelfde omgeving als vermist opgegeven.

Haaieneiland - Rob Ruggenburg

#Leestip van Marie-José:
De 14-jarige Roemer monstert in de 18e eeuw aan op een schip van de ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen. Als in de Stille Zuidzee 1 van de schepen vergaat ziet Roemer, samen met 4 anderen, kans om te ontsnappen aan de ontberingen op de schepen. Ze blijven achter op een klein koraaleiland dat op het eerste oog paradijselijk lijkt. Het is er groen, met witte stranden en volop te eten. Als snel komen ze erachter dat op het eiland alleen vrouwen leven. Wat is er met de mannen gebeurd? Vanaf 12 jaar (en veel ouder).

Trouwboekje - Aaf Brandt Corstius

#Leestip van Karin:
In dit 'Trouwboekje' beschrijft Aaf wat ze allemaal heeft meegemaakt, de vreugde en de tranen, alle emoties die bij de voorbereiding van deze 'mooiste dag van je leven' voorbij kwamen, met natuurlijk ook die humor en zelfspot. Het is een boekje vol tips en weetjes die heel leuk zijn voor a.s. bruiden, maar ook voor hun moeders, zussen en iedereen die droomt van die mooiste dag. Nu in deze sombere tijd, waarin veel huwelijk moeten worden uitgesteld, lekker om te lezen, misschien haal je er zelf nog tips uit om je dag nog mooier te maken!  

De avond is ongemak - Marieke Lucas Rijneveld

#Leestip van Elly:
Twee dagen voor kerst waagt Matthies zich op het ijs om naar de overkant te komen. Hij zakt door het ijs en sterft. De hoofdpersoon groeit op in een streng gereformeerd gezin. Het voorval wordt door de ouders in het gezin niet besproken. Voor de hoofdpersoon is het gedrag van ouders en omstanders onbegrijpelijk. Ze groeit op met weinig liefde, voelt zich niet begrepen en moet zelf haar weg zoeken. Een aangrijpend verhaal, in heel mooie taal geschreven. Als e-book én luisterboek én in Lezen voor de Lijst.

Hex - Thomas Olde Heuvelt

#Leestip van Elly:
In het dorpje Beek leven de bewoners al driehonderd jaar met een ronddwalende Wylerheks. Wie er geboren wordt kan er nooit uit weg.De wraak van de Wylerheks zal dodelijk zijn voor degene die haar lastig valt en voor het hele dorp. Voor de opgroeiende generatie wordt dit geheim verzwegen. Totdat een groepje jongeren een filmpje van de heks maakt en het op internet zet. Een heel spannend on-Nederlands fantasyboek: briljant en origineel. Voor volwassenen en Young Adult die tegen spanning kunnen. #Lezenvoordelijst

Moord op de moestuin - Nicolien Mizee

#Leestip van Carla:
Judith huurt een boswachtershuisje en een bijbehorende moestuin, op het landgoed van oude vrienden. De onderlinge verhoudingen blijken er nogal gespannen, niet in de laatste plaats door een nooit opgelost mysterie. Dit verhaal heeft alles: het is spannend, kan je soms tot tranen toe roeren en is ook érg grappig.
Ook leuk voor moestuinierders!  

De Apotheker - Jan en Sanne Terlouw

#Leestip van Diana:
Antoinette, eigenares van een apotheek en moeder van drie kinderen, wordt dood aangetroffen in de Kager Plassen. De politie staat voor een raadsel. Zoon Olivier is ervan overtuigd dat zijn moeder is vermoord. Als hij en zijn zusje vervolgens worden bedreigd, vraagt hij hulp aan zijn studiegenoot Leonie en haar vader Job Reders. Wie heeft het gedaan? Heeft Oliviers vader contacten in de onderwereld? Of is zijn vader zelf de dader? Welke rol speelt de vreemde neef in Doetinchem? 

Masser Brok - Bert Wagendorp

#Leestip van Karin:
Een literaire thriller van een auteur die zelf journalist is met als hoofdpersoon de journalist/columnist Masser Brock.
Masser is iemand die vooral altijd de waarheid wil achterhalen en opschrijven en dat blijkt wel eens lastiger te zijn dan het lijkt. Drugsdeals, gesneuvelde militairen, politiek gekonkel, hij krijgt er allemaal mee te maken en probeert daar zijn weg in te vinden. Leuk detail; de zus van Masser is de spindoctor van de premier, die stiekem wel wat weg heeft van onze huidige premier.

De zoetheid van de perziken - Joanne Harris

#Leestip van Karin:
In de heerlijke roman ‘De zoetheid van perziken’ van Joanne Harris lees je meer over Vianne Rocher, de hoofdpersoon uit de wereldwijde bestsellers ‘Chocolat’ en ‘Rode schoenen’. De hoofdpersoon keert terug naar het dorpje Lansquenet. Daar wonen nog veel vrienden, is veel hetzelfde gebleven maar toch ook veel veranderd. Weer een prachtig, sfeervol geschreven boek, om bij weg te dromen naar het Franse platteland. Het eerste boek is verfilmd, met Julliëtte Binoch als Vianne in de hoofdrol, diezelfde sfeer vind je terug in de boeken