Welkom bij het Taalhuis!

Per vestiging is er op een vaste dag in de week van 10.00 tot 11.30 uur en op dinsdagavond van 18.30 - 20.00 uur een taalcafé. Wat is een taalcafé? Elena Lukanina, bezoeker van het Taalcafé vertelt:

Taalcafé… Waar gaat het over?
Het gaat over gezelligheid, lachen en de Nederlandse taal. Het is een club in bibliotheek Westland waar mensen komen om Nederlands beter te kunnen leren praten. Mensen uit Brazilië, Colombia, Eritrea, Italië, Letland, Oekraïne, Polen, Rusland, Syrië, Turkije enz. zitten te praten over verschillende thema’s. En ook bieden de gastvrije Nederlandse vrijwilligers kopjes thee of koffie en wat lekkers erbij aan (dat is toch een café). Het is helemaal gratis.

Voor wie?
Het taalniveau maakt het niet uit, iedereen is welkom! Echte beginners worden hier geholpen om over zichzelf iets te kunnen vertellen of bij de markt wat te kopen of bij de huisarts te kunnen klagen. Mensen met een gevorderd taalniveau mogen hier de culturele tradities van hun oorspronkelijke landen vergelijken of over het weer mopperen of gewoon bijpraten.

Groepjes
Als er veel genoeg bezoekers komen, splitsen ze dan in twee of drie kleinere groepen om zo veel mogelijk aandacht aan iedereen te besteden. Hier zijn geen “leerlingen” en “leerkrachten”, geen cursusboeken te volgen of huiswerk te doen, maar wel aardige consultants met een flipover om erop alles duidelijk te verklaren en je Nederlands te verbeteren.

 

 

Taalcafé Wateringen

Taalcafé Monster

Taalcafé Naaldwijk

Taalcafé 's-Gravenzande

Taalcafé De Lier